Izolacija

Pravilna termoizolacija može da umanji troškove grejanja i do 30 odsto. Pored uštede, odgovarajuća termoizolacija štiti građevinu od propadanja jer sprečava kondenzovanje vlage na unutrašnjim stranama zidova, a time i pojavu buđi i ozbiljna oštećenja zidova do kojih može doći vremenom.

PRAVILNA TERMOIZOLACIJA

Kuca-na-dlanuEfikasnost termoizolacije zavisi od izbora kvalitetnog izolatora, debljine izolacionog sloja i stručnog i pravilnog postavljanja i ugradnje. Termoizolacija se po pravilu postavlja sa spoljašnje strane fasadnih zidova. Na taj način ona omogućava da se zidovi zimi iznutra zagreju, a istovremeno sprečava odavanje toplote u spoljašnji prostor. Ako se pravilno izvede, zidovi ostaju uvek suvi i topli. U našim uslovima debljina od pet santimetara je zadovoljavajuća kada se koriste standardni materijali za termoizolaciju zidova. Kada je reč o potkrovljima u kojima se boravi, potrebno je kose krovne površine izolovati slojem od najmanje deset santimetara, a ravne krovove sa najmanje petnaest santimetara termoizolacije. Parna brana, koja je neophodna kod mekih termoizolacionih materijala, postavlja se sa toplije strane, čime se sprečava prodiranje vlage u unutrašnjost sloja.

Zvučna izolacija

Izolacija stambenog prostora pored toga što podrazumeva stvaranje i održavanje idelane unutrašnje temperature, obezbeđuje i dodatnu zvučnu izolaciju. Koliko se do sada nije vodilo računa o ovom segmentu gradnje, jasno nam je i po tome što je većina stambenog i radnog prostora neadekvano izolovana, ili čak nije uopšte izolovana. Srećna okolnost sa izolacijom je što, čak i da se «nekako» zaboravi tokom gradnje, može rekonstrukcijom da se doda na postojeći objekat.

Copyright © 2015 Klimamont d.o.o., All rights reserved.
Design by CDS Digital